Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Ons doel is om ambachtelijke bieren te brouwen die vol van smaak zijn en met beperkte voorraden, kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Onze bieren


LEVENSLICHT (Tarweblond)

6,4% ALC. VOL * EBC 11 * EBU 36
Levenslicht is het eerste bier dat wij hebben gebrouwen. Het is een tarwe blond bier met verfrissende smaken van banaan en mango. De hopsoorten Simcoe, Styrian Golding & Saaz zorgen voor een cirtus fris en kruidig aroma.

AVONDROOD (Bockbier)

7,5% ALC. VOL * EBC 96 * EBU 34 
Avondrood heeft een sterk mout aroma met een nadruk op gedroogde fruit tonen zoals krenten en rozijnen. De hopsoorten Hallertau Perle & Saaz zorgen voor een gebalanceerd aroma van zoethout en chocolade. De Munich, Caramunich & Special B creëren een rijk moutprofiel dat smaakt naar caramel & hazelnoot. Een verwarmend bockbier voor het najaar.

BITTERZOET (Porter)


 

8,4% ALC. VOL * EBC 184 * EBU 70
Dit bier heeft een mooie ronde zoetheid met tonen van karamel, toffee, noten, zoethout en een diepe toast.  De hopsoorten Fuggles, East Kent Goldings & Target zorgen voor een gebalanceerde hopbitterheid en hoparoma dat niet overheersend is. 

NACHTSCHADE (Belgian Strong Dark Ale)

10% ABV, EBC 208, EBU 28
Nachtschade heeft een volle zoete moutige smaak. Tonen van karamel, vanille, anijs en zoethout. De warmte van de alcohol balanceert het zoete van de mout.
Nachtschade kan ruiken naar citrus vruchten, zwarte bessen, anijs en kaneel.
Een donker, krachtig, complex bier voor de donkere dagen. Een prachtige donker bruine tot zwarte kleur.

KOPERGLOED (Barley Wine)

11% ABV, EBC 39, EBU 35
Kopergloed heeft een rijke zoete moutige smaak. Sterk, intens bier met smaken als toast, karamel, toffee en nootachtig. De East Kent Golding & Target kunnen zorgen voor een aroma van cognac, karamel, citrus, tabak en vanille. Een koperkleurig, krachtig bier.